Първото впечатление, което оставяте у хората, обикновено диктува начина, по който

...
Първото впечатление, което оставяте у хората, обикновено диктува начина, по който
Коментари Харесай

Добър старт още от първия ден

Първото усещане, което оставяте у хората, нормално диктува метода, по който те ще ви възприемат и по които ще се държат с вас отсега нататък, без значение дали то съставлява тъкмо отражение на вашата еднаквост или не. Този факт придобива изключително огромно значение когато става въпрос за започването на работа на ново място, където би трябвало да си изградите известност от нулата и да се уверите, че новите ви сътрудници няма да останат с неправилно усещане за вас.

Как може да си гарантирате добър старт в новата работа? Какво може да извършите, с цел да впечатлите вашите сътрудници и ръководители още от първия ден? От Inc.com споделят препоръките на 6 бизнесмена за основаването на положително първо усещане. Ето ги и тях:

Намерете мястото си в екипа

„ Важно е да намерите освен мястото си в офиса, само че и мястото си в екипа “, споделя съоснователят и основен изпълнителен шеф на Kitchen Cabinet Kings Антъни Саладино. Той акцентира, че даже на работното място не всичко би трябвало да се върти единствено и само към бизнеса.

Всеки новоназначен чиновник първо би трябвало да отдели няколко минути, с цел да се запознае с членовете на новия си екип. Това ще му помогне да се приспособява по-бързо и да се оправя с работата си по-добре.

„ Виждал съм по какъв начин чиновници, които стартират работа на един и същи ден, минават по друг път на развиване. Онези, които се бързо намират мястото си в екипа и се схващат с новите си сътрудници са доста по-успешни “, прибавя той.

Намерете способи да завързвате диалози

Завързването на диалози е в основата на построяването на постоянни и дълготрайни взаимоотношения във всяка просвета, тъй че няма причина отношението ни към този вид обществено взаимоотношение да е друго на работното място. Според създателят на Little Dragon Media Амине Рахал, простите неща като почерпката с кафе заран или с пица на обяд могат да оказват помощ за основаването на положително първо усещане.

„ Това е прекрасен жест и опрощение да си вземете къса отмора, която открива благоприятни условия да завържете неофициални диалози “, споделя Рахал. Докато взаимната работа заздравява екипния дух и доверието сред чиновниците, то неофициалните диалози построяват по-дълбоки и издръжливи връзки.

Бъдете общителни и достоверни

Един от най-хубавите способи да извършите положително първо усещане на вашите сътрудници е просто да бъдете общителни и дружелюбни с тях. Важно е и да бъдете себе си, а не да се вършиме на някой, който не сте, споделя Кристин Кимбърли Маркет, създател на Marquet Media.

„ За да оставите положително усещане в новата работа, би трябвало просто да се отнасяте добре с другите хора от екипа ви. Бъдете достоверни, тъй като това ще помогне да разчупите по-лесно леда с останалите “, поучава Маркет.

Обличайте се уместно

„ Трябва да се уверите, че носите подобаващите облекла за първия си работен ден “, споделя Рана Гураж, основен изпълнителен шеф на Behavioral Signals. В последна сметка облеклото е един от основните детайли, изграждащи облика ви в очите на другите.

Според Гураж даже и работата да разрешава по-небрежен дрескод, новоназначените чиновници би трябвало да носят малко по-официални облекла, изключително на първия работен ден. По този метод те показват образно, че са способни да се оправят с всички провокации, пред които ще ги изправи работата.

Задавайте въпроси и слушайте

Демонстрацията на любознание и интерес е добър метод да извършите ужасно първо усещане. Когато задавате въпроси и слушате деликатно техните отговори, вие показвате, че нямате самообладание да научите нещо ново и да продължите професионалното си развиване, споделя Тайлър Галахър, създател и основен изпълнителен шеф на Regal Assets.

Според него откровеният интерес и приспособимостта към измененията на работното място са две от най-важните черти, присъщи за идеалния чиновник.

„ Винаги съм впечатлен, когато новоназначен чиновник задава задълбочени въпроси и в действителност се вслушва в това, което имам да му кажа, и го ползва на процедура “, споделя Галахър.

Изградете си известност на инициативна персона

„ Поемането на самодейността е най-важното нещо за новия чиновник “, споделя Джаред Полайтс, сътрудник в LaunchTeam.

„ Бъдете самодейни в офиса от първия си ден. Запознайте се с новите си сътрудници, присъединете се към тях в обедната отмора и в събиранията след работа. Не се опасявайте да изразявате предпочитание за присъединяване в разнообразни задания и планове. Опитайте да предскажете потребностите на вашия началник и да окажете на сътрудниците си, че сте виновни, стимулирани и разчувствани от опцията да работите с тях “, поучава Полайтс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР